Humus

Ingrediente Humus

Compozitie
  • 500 gr naut
  • 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 praf boia dulce
  • 3 linguri pasta de susan (tahini)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare, piper

Mod de preparare Humus

  1. Se pune nautul la inmuiat timp de 12 ore.

  2. Dupa ce s-a inmuiat, se fierbe 1 ora, in apa cu sare, eliminandu-se intre timp, cu o spumiera, cojile care se ridica la suprafata.

  3. Se opreste o cana din apa in care a fiert nautul, restul se scurge.

  4. Dupa ce s-a fiert, se curata de cojile ramase, se trece printr-o sita sau se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie, pana se obtine o pasta.

  5. Se adauga in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care a fiert (vezi punctul 3) si cateva linguri cu ulei de masline.

  6. Se condimenteaza cu sare, piper, un praf de boia si zeama de lamaie, dupa gust.

    Citeste si: Cipru, paradis fiscal dar cu burta plina.