Rețete
Filtre active:
Desert
- 60 minute
- Ușor
Se prepara maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta.Dupa 10 minute, cand a crescut, maiaua se adauga peste faina. Adaugati apa calduta in…
- 60 minute
- Ușor
Se incepe cu o cantitate de unt de cacao, la care se adauga cel putin jumatate din cantitatea de cacao praf (la 100 de grame de unt se vor folosi cel putin…
- 60 minute
- Ușor
Se pune orezul la fiert impreuna cu cele 3 pahare de apa.
Dupa ce s-a evaporat toata apa, se adauga laptele si se lasa la foc mic timp de 30 minute.
Se adauga zaharul,…
- 40 minute
- Ușor
Se pun stafidele la inmuiat in putina apa calda, cat sa le acopere.
Se iau gutuile, se spala, se taie un capac in partea superioara, la codita si, cu un cutitas ascutit, se…
- 15 minute
- Ușor
Se amesteca couscousul cu stafidele intr-un castron peste care se toarna sucul de portocale, apa si scortisoara. Se amesteca bine apoi se acopera cu un capac si se lasa 10 minute…
- 30 minute
- Ușor
Se amesteca toate ingredientele (mai putin perele) intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic pana se dizolva bine mierea.
Cand amestecul a inceput sa fiarba in clocote mici se adauga perele (intregi, jumatati…
- 5 minute
- Ușor
Se foloseste un iaurt de capra gros, bine strecurat (se poate folosi orice fel de iaurt grecesc din comert).
Se toarna peste fiecare iaurt o lingura de miere si o lingura de nuci.
In…
- 35 minute
- Ușor
1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain-marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa si se adauga treptat vinul. Se lasa crema la racit.
2. Se…
- 30 minute
- Ușor
1. Se topeste zaharul in apa si se incalzeste la foc mic pana se obtine un sirop subtire
2. Se amesteca branza cu faina si se formeaza niste batoane rotunjite, de marimea unui…
- 180 minute
- Mediu
Intr-o tigaie adanca, se topeste untul cu margarina pentru gatit apoi se pun intr-un bol si se amesteca cu mixerul, la viteza moderata, timp de 10 minute.
Se adauga 1 1/2 cana de…