Tiramisu

Ingrediente Tiramisu

Compozitie
  • 8 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 120 ml vin de Marsala (se poate folosi ca inlocuitor Lacrima lui Ovidiu)
  • 500 ml frisca (optional)
  • 750 gr mascarpone
  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • pentru pudrat cacao
Sirop de cafea
  • 2 cani cafea espresso
  • 2 linguri zahar
  • 240 ml vin de Marsala sau Lacrima lui Ovidiu

Mod de preparare Tiramisu

1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain-marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa si se adauga treptat vinul. Se lasa crema la racit.

2. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere, de preferat fara mixer, cu o paleta sau o lingura de lemn. Se adauga si frisca (batuta in prealabil), amestecandu-se cu grija de jos in sus.

3. Crema se pastreaza in frigider pana cand se asambleaza prajitura.

4. Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima lui Ovidiu.

5. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin. Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde. Se asaza primul strat de piscoturi, intr-o tava (pe orizontala sau verticala).

6. Se adauga jumatate din crema. Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi, in directia opusa fata de primul strat. Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.

7. Se pudreaza cu cacao si se da la rece.