Pere in sirop de miere si vin aromat

Ingrediente Pere in sirop de miere si vin aromat

Compozitie
  • 4 pere mari, coapte, curatate de coaja
  • 1 1/2 cani vin rosu Merlot sau Shiraz
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 baton vanilie
  • dupa gust miere
  • 2 -3 boabe de piper (optional)
  • 2- 3 cuisoare (optional)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie (optional)
  • 1 anason stelat (optional)

Mod de preparare Pere in sirop de miere si vin aromat

Se amesteca toate ingredientele (mai putin perele) intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic pana se dizolva bine mierea.

Cand amestecul a inceput sa fiarba in clocote mici se adauga perele (intregi, jumatati sau felii). Se lasa sa fiarba 10 -12 minute apoi se intorc perele si se mai lasa inca 8 -10 minute pana cand sunt moi si furculita intra usor in ele. Se scot perele si se lasa sa se raceasca. Se lasa sa fiarba sosul pana scade la jumatate. Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste pere.

Se pot servi simple cu miere alaturi, cu branza mascarpone sau cu o lingura de frisca deasupra.

O varianta mult mai sanatoasa este sa se adauge mierea in sirop, in ultima faza, dupa ce a scazut si s-a racorit putin. Pentru ca perele sa-si ia dulceata este suficient ca dupa ce s-a adaugat mierea sa fie puse din nou in cratita, in siropul cald si sa fie lasate 10 -15 minute. Se scot din cratita, se lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei si se pot servi.