Rețete
Filtre active:
Turcesc
- 80 minute
- Ușor
Se pun la fiert 8 litri de apa cu 2 linguri de sare (intr-o oala de minim 12 litri volum).
Se rup capetele pastailor si se taie (sau se rup) pastaile in…
- 200 minute
- Ușor
Se pun la fiert intr-o oala carnea de miel cu sarea, ceapa taiata in 4 si morcovul taiat in bucati mari.
Se fierbe totul timp de 3-4 ore, pana cand carnea se inmoaie…
- 60 minute
- Ușor
Se pune orezul la fiert impreuna cu cele 3 pahare de apa.
Dupa ce s-a evaporat toata apa, se adauga laptele si se lasa la foc mic timp de 30 minute.
Se adauga zaharul,…
- 60 minute
- Ușor
Se curata vinetele de coaja in stil pijama, se taie in doua pe lung, se sareaza si se lasa cca 30 de minute la scurs.
Intre timp se taie ceapa foarte marunt si…
- 20 minute
- Ușor
Se pune untul in cratita si inainte de a se topi complet se adauga orezul si se amesteca bine. Se tosteaza (prajeste) orezul timp de cateva minute, amestecand continuu.
Se adauga nautul, apoi…
- 60 minute
- Ușor
Daca nu aveti vinete mici puteti folosi vinete mai mari. Acestea se taie in doua, pe lungime, si se prajesc in prealabil in ulei pana cand se inmoaie.
Se incinge cuptorul la 140…
- 120 minute
- Mediu
De ce sa te chinui sa faci baclava, cand vorba aceea, o gasesti la orice colt de strada?! Pentru ca baclavaua ta va fi adevarata, aromata, parfumata, performanta, si iti garantez ca…
- 100 minute
- Mediu
Aluatul
Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare.
Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe…
- 70 minute
- Mediu
Se amesteca intr-un vas ouale cu uleiul si laptele. Acesta va fi sosul.
Se unge o tava cu ulei, se pune prima foaie, se adauga putin sos si se uniformizeaza cu ajutorul unei…
- 90 minute
- Ușor
Un vechi proverb turcesc spune: “ Nu sunt atat de bogat sa mananc baclava si borek in fiecare zi.”Si iata, baclavaua a coborat de pe mesele sultanilor, pentru a ne incanta cu…