Pilaf cu naut – Nohutlu pilav

Ingrediente Pilaf cu naut – Nohutlu pilav

Compozitie
  • 2 pahare orez
  • 3 pahare supa de legume strecurata (se poate folosi si supa de pui concentrata)
  • 1 pahar naut fiert (sau o conserva)
  • 2-3 lingurite unt (poate fi folosit si ulei vegetal)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • dupa gust sare

Mod de preparare Pilaf cu naut – Nohutlu pilav

  1. Se pune untul in cratita si inainte de a se topi complet se adauga orezul si se amesteca bine. Se tosteaza (prajeste) orezul timp de cateva minute, amestecand continuu.

  2. Se adauga nautul, apoi supa de legume, sarea si lingurita de ulei.

  3. Uleiul va da stralucire orezului, iar prin tostare boabele de orez nu se vor lipi. Se poate adauga si 1 lingurita zeama de lamaie, va ajuta orezul sa ramana mai deschis la culoare.

  4. Se acopera cu un capac si se da focul mic. Timpul de coacere depinde exclusiv de tipul orezului, in Turcia se foloseste orez Baldo.

  5. Se ia de pe foc cat orezul este putin al dente si nu a absorbit chiar toata apa.

  6. Nu trebuie lasat mult descoperit. Se acopera cratita cu hartie absorbanta sau un servet curat, peste care se pune capacul si se lasa la odihnit cel putin 10 minute.