Supa de miel turceasca – Dugun Corbasi

Ingrediente Supa de miel turceasca – Dugun Corbasi

Compozitie
  • 1 kg carne de miel cu os
  • 3 l apa (cat sa acopere carnea bine)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov mijlociu
  • 1 lingura sare
  • 4 linguri unt
  • 1/3 cana faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
Garnitura
  • 1/4 cana unt
  • 2 lingurite paprika
  • 1 praf piper cayenne

Mod de preparare Supa de miel turceasca – Dugun Corbasi

  1. Se pun la fiert intr-o oala carnea de miel cu sarea, ceapa taiata in 4 si morcovul taiat in bucati mari.

  2. Se fierbe totul timp de 3-4 ore, pana cand carnea se inmoaie si se desprinde de pe oase, inlaturand continuu spuma care se formeaza deasupra.

  3. Dupa ce carnea s-a fiert, se lasa sa se raceasca astfel incat restul de grasime se va intari si se va ridica la suprafata. Aceasta se inlatura, dupa care se strecoara supa.

  4. Se desprinde carnea de pe oase si se inlatura toate partile grase, apoi se taie in cubulete potrivite.

  5. Se arunca oasele, ceapa si morcovul.

  6. Se topeste untul intr-o oala mare, se prajeste putin faina, apoi se adauga supa strecurata amestecand constant. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.

  7. Se bat galbenusurile de ou si se amesteca cu sucul de lamaie. Se adauga jumatate de polonic de supa in oua si se bate bine, dupa care se toarna in supa.

  8. Se adauga cuburile de carne si se lasa pana cand supa ajunge aproape la punctul de fierbere dar nu se lasa sa dea in clocot.

Garnitura

  1. Se amesteca untul la temperatura camerei cu paprika si piperul cayenne.

  2. Se pune supa in castroane sau in farfurii si se serveste imediat ca fel principal sau foarte rece ca aperitiv.

  3. Se serveste cu lipie sau grisine simple.

Aceasta supa se serveste in mod traditional in timpul nuntilor.