-
Se pun la fiert intr-o oala carnea de miel cu sarea, ceapa taiata in 4 si morcovul taiat in bucati mari.
-
Se fierbe totul timp de 3-4 ore, pana cand carnea se inmoaie si se desprinde de pe oase, inlaturand continuu spuma care se formeaza deasupra.
-
Dupa ce carnea s-a fiert, se lasa sa se raceasca astfel incat restul de grasime se va intari si se va ridica la suprafata. Aceasta se inlatura, dupa care se strecoara supa.
-
Se desprinde carnea de pe oase si se inlatura toate partile grase, apoi se taie in cubulete potrivite.
-
Se arunca oasele, ceapa si morcovul.
-
Se topeste untul intr-o oala mare, se prajeste putin faina, apoi se adauga supa strecurata amestecand constant. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.
-
Se bat galbenusurile de ou si se amesteca cu sucul de lamaie. Se adauga jumatate de polonic de supa in oua si se bate bine, dupa care se toarna in supa.
-
Se adauga cuburile de carne si se lasa pana cand supa ajunge aproape la punctul de fierbere dar nu se lasa sa dea in clocot.
Garnitura
-
Se amesteca untul la temperatura camerei cu paprika si piperul cayenne.
-
Se pune supa in castroane sau in farfurii si se serveste imediat ca fel principal sau foarte rece ca aperitiv.
-
Se serveste cu lipie sau grisine simple.
Aceasta supa se serveste in mod traditional in timpul nuntilor.