Borek cu branza

Ingrediente Borek cu branza

Compozitie
  • 4 foi placinta
  • 200 gr telemea de vaca
  • 100 gr branza de capra sau oaie sau amestec din amandoua
  • 4 oua
  • 500 ml iaurt de capra
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare Borek cu branza

  1. Se amesteca intr-un vas ouale cu uleiul si laptele. Acesta va fi sosul.

  2. Se unge o tava cu ulei, se pune prima foaie, se adauga putin sos si se uniformizeaza cu ajutorul unei pensule. Important este ca prima foaie sa depaseasca marginile tavii.

  3. Se pune inca o foaie, se adauga un strat de sos si se impacheteaza.

  4. Se adauga branza si un strat de sos. Se continua pana se termina toate foile de placinta.

  5. Se aduc marginile primei foi peste toata placinta si se impacheteaza exact cum ati facut si cu celalalte foi.

  6. Se pune si restul de sos, se lasa 5-10 minute in tava sa se inmoaie toate foile, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la copt timp de 35-40 minute.