Vinete umplute in stil turcesc – Karniyarik

Ingrediente Vinete umplute in stil turcesc – Karniyarik

Compozitie
  • 500 gr carne de vita tocata
  • 4 vinete potrivite
  • 2 cepe medii
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi (unul este pentru decor)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute (optional)
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Vinete umplute in stil turcesc – Karniyarik

  1. Se curata vinetele de coaja in stil pijama, se taie in doua pe lung, se sareaza si se lasa cca 30 de minute la scurs.

  2. Intre timp se taie ceapa foarte marunt si se caleste in putin ulei. Dupa ce devine sticloasa se adauga carnea tocata si se caleste cca. 15 minute.

  3. Se adauga ardeiul tocat foarte marunt si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici, si se condimenteaza dupa gust.

  4. Vinetele bine scurse se prajesc pe ambele parti la foc mediu.

  5. Cand sunt gata, se scobesc in mijloc pe lungime ca o barcuta, avand grija sa nu se gaureasca.

  6. Miezul de vanata astfel obtinut se toaca foarte marunt si se amesteca in compozitia de carne. Aceasta compozitie este lasata la foc molcom pana ii scade zeama.

  7.  Barcutele se pun intr-o tava de cuptor. Restul de usturoi zdrobit se pune in barcute peste care se adauga compozitia de carne, se orneaza cu felii de rosii si fasii de ardei.

  8. In tava se adauga 1 pahar cu apa si se baga la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.

  9. Inainte de servire, se presara deasupra patrunjel tocat. Se poate servi si cu garnitura de orez si/sau cu sos cacik.