-
Se curata vinetele de coaja in stil pijama, se taie in doua pe lung, se sareaza si se lasa cca 30 de minute la scurs.
-
Intre timp se taie ceapa foarte marunt si se caleste in putin ulei. Dupa ce devine sticloasa se adauga carnea tocata si se caleste cca. 15 minute.
-
Se adauga ardeiul tocat foarte marunt si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici, si se condimenteaza dupa gust.
-
Vinetele bine scurse se prajesc pe ambele parti la foc mediu.
-
Cand sunt gata, se scobesc in mijloc pe lungime ca o barcuta, avand grija sa nu se gaureasca.
-
Miezul de vanata astfel obtinut se toaca foarte marunt si se amesteca in compozitia de carne. Aceasta compozitie este lasata la foc molcom pana ii scade zeama.
-
Barcutele se pun intr-o tava de cuptor. Restul de usturoi zdrobit se pune in barcute peste care se adauga compozitia de carne, se orneaza cu felii de rosii si fasii de ardei.
-
In tava se adauga 1 pahar cu apa si se baga la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.
-
Inainte de servire, se presara deasupra patrunjel tocat. Se poate servi si cu garnitura de orez si/sau cu sos cacik.