Orez cu lapte turcesc – Sutlak

Ingrediente Orez cu lapte turcesc – Sutlak

Compozitie
  • 1 pahar orez
  • 1 litru lapte
  • 1 baton vanilie (sau cateva picaturi de esenta de vanilie)
  • 1 pahar zahar
  • 3 pahare apa

Mod de preparare Orez cu lapte turcesc – Sutlak

  1. Se pune orezul la fiert impreuna cu cele 3 pahare de apa.

  2. Dupa ce s-a evaporat toata apa, se adauga laptele si se lasa la foc mic timp de 30 minute.

  3. Se adauga zaharul, batonul sau esenta de vanilie si se mai lasa pe foc cca 5 minute.

  4. Se scoate batonul de vanilie. Se pune orezul in vase de copt, se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsiu si se lasa pana prinde o crusta.

  5. Se serveste presarat cu fistic macinat.