-
Se pun la fiert 8 litri de apa cu 2 linguri de sare (intr-o oala de minim 12 litri volum).
-
Se rup capetele pastailor si se taie (sau se rup) pastaile in bucati de 4-6 centimetri.
-
Se opareste fasolea 8-10 minute, in functie de grosimea lor. Pastaile trebuie sa isi schimbe culoarea si sa se inmoaie putin, fara sa fie complet gatite.
-
Se decojesc rosiile si se toaca. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
-
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se Incinge uleiul intr-o cratita adanca, cu capac.
-
Se adauga si se soteaza ceapa timp de 1 minut.
-
Se adauga usturoiul si se mai soteaza 30 de secunde.
-
Se adauga chimionul, pasta de tomate si rosiile, apoi se soteaza totul 5 minute.
-
Se adauga pastaile (scurse bine de apa), cimbrul, zaharul, 1 lingura rasa de sare si 1 lingurita rasa de piper macinat.
-
Se acopera cratita si introduce la cuptor pentru 45-50 de minute, pana cand sucul de rosii a fost absorbit si pastaile s-au patruns bine.
-
Fasolea verde cu rosii si cimbru se serveste ca fel principal. Dar poate fi servita si ca garnitura sau aperitiv.