Fasole verde cu rosii si cimbru

Ingrediente Fasole verde cu rosii si cimbru

Compozitie
  • 2 kg pastai de fasole verde proaspete sau congelate
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei de usturoi
  • 5 rosii mari proaspete sau din conserva
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa chimion macinat
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 4 linguri ulei
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Fasole verde cu rosii si cimbru

  1. Se pun la fiert 8 litri de apa cu 2 linguri de sare (intr-o oala de minim 12 litri volum).

  2. Se rup capetele pastailor si se taie (sau se rup) pastaile in bucati de 4-6 centimetri.

  3. Se opareste fasolea 8-10 minute, in functie de grosimea lor. Pastaile trebuie sa isi schimbe culoarea si sa se inmoaie putin, fara sa fie complet gatite.

  4. Se decojesc rosiile si se toaca. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.

  5. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se Incinge uleiul intr-o cratita adanca, cu capac.

  6. Se adauga si se soteaza ceapa timp de 1 minut.

  7. Se adauga usturoiul si se mai soteaza 30 de secunde.

  8. Se adauga chimionul, pasta de tomate si rosiile, apoi se soteaza totul 5 minute.

  9. Se adauga pastaile (scurse bine de apa), cimbrul, zaharul, 1 lingura rasa de sare si 1 lingurita rasa de piper macinat.

  10. Se acopera cratita si introduce la cuptor pentru 45-50 de minute, pana cand sucul de rosii a fost absorbit si pastaile s-au patruns bine.

  11. Fasolea verde cu rosii si cimbru se serveste ca fel principal. Dar poate fi servita si ca garnitura sau aperitiv.