Aluatul
Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare.
Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce.
Pentru un rezultat rapid se poate folosi si fideaua din comert.
Cand sunt uscati bine se vor pune intr-o tava unsa cu unt.
Se pune unt si deasupra, taiat in bucatele mici (aprox. 50 gr).
Se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) pentru 15 minute.
Cataiful
Se preincalzeste cuptorul inainte de a incepe prepararea prajiturii.
Intr-un castron, se amesteca miezul de nuca tocat, oul si scortisoara.
Se ia cate o mana de aluat pentru cataif, se umple cu miez de nuca amestecat cu scortisoara si ou, si se ruleaza cu compozitia in mijloc.
Se asaza fiecare cataif intr-o tava unsa cu unt. Se toarna untul topit peste fiecare cataif in parte si se da tava la cuptor timp de 30 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.
Dupa 30 minute, se modifica temperatura la 200 grade Celsius si se mai lasa 5 minute.
Siropul
Separat, se amesteca ingredientele pentru sirop.
Se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
Se da deoparte, se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Servirea
Dupa ce se scoate cataiful din cuptor, se toarna siropul deasupra si se lasa sa se insiropeze bine.
Se serveste la temperatura camerei.