Aluatul
-
Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare.
-
Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
-
Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce.
-
Pentru un rezultat rapid se poate folosi si fideaua din comert.
-
Cand sunt uscati bine se vor pune intr-o tava unsa cu unt.
-
Se pune unt si deasupra, taiat in bucatele mici (aprox. 50 gr).
-
Se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) pentru 15 minute.
Cataiful
-
Se preincalzeste cuptorul inainte de a incepe prepararea prajiturii.
-
Intr-un castron, se amesteca miezul de nuca tocat, oul si scortisoara.
-
Se ia cate o mana de aluat pentru cataif, se umple cu miez de nuca amestecat cu scortisoara si ou, si se ruleaza cu compozitia in mijloc.
-
Se asaza fiecare cataif intr-o tava unsa cu unt. Se toarna untul topit peste fiecare cataif in parte si se da tava la cuptor timp de 30 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.
-
Dupa 30 minute, se modifica temperatura la 200 grade Celsius si se mai lasa 5 minute.
Siropul
-
Separat, se amesteca ingredientele pentru sirop.
-
Se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
-
Se da deoparte, se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Servirea
-
Dupa ce se scoate cataiful din cuptor, se toarna siropul deasupra si se lasa sa se insiropeze bine.
-
Se serveste la temperatura camerei.