Rețete

Filtre active:
Aluaturi / Paste făinoase
Toate lucrurile bune cer pasiune si un bob zabava. Painea nu face exceptie avand in vedere ca reprezinta simbolul suprem atunci cand ne referim la mancare din vremuri imemoriale pana in prezent. Painea…
Sosul pesto 1. Pentru prepararea sosului pesto se poate folosi mixerul sau un pisalog. Traditional, se foloseste pisalogul. Se pun intr-un pisalog de lemn sarea, usturoiul, nuca, mugurii de pin si busuiocul…
Se pun uleiul de masline, untul si ceapa intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana devine aurie. Se adauga morcovul si frunzele de telina taiate marunt si se calesc, pana isi schimba culoarea. Se…
Intr-o oala mare cu apa clocotita si sare, se fierb pastele pana devin “al dente”. Se scurg bine, se amesteca cu o lingura de ulei de masline si se lasa de-o…
Intr-o oala mare, se fierb pastele (“al dente”) in apa clocotita cu sare. Se scurg bine, se amesteca cu o lingura de ulei de masline si se lasa de-o parte. Intre timp,…
Aluatul Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare. Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute. Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe…
Se cerne faina intr-un vas. Se adauga sarea, ouale, untul topit sau margarina topita si 70 ml. lapte si se amesteca. Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox.10-15 minute)…
Se amesteca grisul cu faina, si se strecoara printr-o sita. Amestecul de faina si gris se rastoarna pe suprafata de lucru si se aduna in forma de piramida. Cu degetele unite,…