-
Se preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se ung si se presara cu faina 2 tavi de cozonac.
-
Se pun intr-un castron mare faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt castron se amesteca untul sau margarina cu zaharul pana se omogenizeaza. In ultimul castron se adauga bananele, ouale si nucile si se amesteca pana la omogenizare.
-
Se toarna continutul castronului cu mixul de banane peste faina si se omogenizeaza.
-
Se imparte aluatul obtinut in jumatate.
-
Se coc 60 – 70 minute in cuptorul preincalzit.
-
Se scot ambele checuri din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se scot din tavi si se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic.
-
Dupa ce s-au racit se invelesc in folie de aluminiu pentru a preveni uscarea checurilor.
-
Se pot servi imediat dupa ce s-au racit dar ideal ar fi sa stea intr-un loc racoros inainte de servire cel putin 2 ore.