Banana bread (Chec de banane)

Ingrediente Banana bread (Chec de banane)

Compozitie
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana unt sau margarina
  • 2 cani zahar
  • 2 cani banane facute piure
  • 4 oua batute
  • 1 cana nuci maruntite

Mod de preparare Banana bread (Chec de banane)

  1. Se preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se ung si se presara cu faina 2 tavi de cozonac.

  2. Se pun intr-un castron mare faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt castron se amesteca untul sau margarina cu zaharul pana se omogenizeaza. In ultimul castron se adauga bananele, ouale si nucile si se amesteca pana la omogenizare.

  3. Se toarna continutul castronului cu mixul de banane peste faina si se omogenizeaza.

  4. Se imparte aluatul obtinut in jumatate.

  5. Se coc 60 – 70 minute in cuptorul preincalzit.

  6. Se scot ambele checuri din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se scot din tavi si se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic.

  7. Dupa ce s-au racit se invelesc in folie de aluminiu pentru a preveni uscarea checurilor.

  8. Se pot servi imediat dupa ce s-au racit dar ideal ar fi sa stea intr-un loc racoros inainte de servire cel putin 2 ore.