Ingrediente Spaghete Carbonara

Compozitie
  • 450 gr spaghete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 8 felii bacon, cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/4 ceasca de vin alb sec (optional)
  • 4 oua
  • 1/2 cana parmezan ras
  • 1 varf de cutit sare si piper negru dupa gust
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri parmezan ras

Mod de preparare Spaghete Carbonara

  1. Intr-o oala mare, se fierb pastele (“al dente”) in apa clocotita cu sare.
    Se scurg bine, se amesteca cu o lingura de ulei de masline si se lasa de-o parte.
  2. Intre timp, intr-o tigaie mare, se gateste bacon-ul taiat cubulete pana devine usor crocant.
  3. Se scoate din tigaie si se usuca pe un prosop de hartie. Se pastreaza doua linguri din uleiul scurs, peste care se adauga o lingura de ulei de masline si se reincalzeste in tigaia in care s-a gatit bacon-ul. Se adauga ceapa tocata fin, se fierbe la foc mediu, pana cand ceapa devine translucida. Se adauga usturoiul tocat si se fierbe inca un minut. Se adauga vinul alb, daca este folosit, si se lasa totul la fiert inca un minut.
  4. Se reintroduce bacon-ul gatit in tigaie, se adauga spaghetele fierte si scurse. Se amesteca totul, adaugand ulei de masline, in cazul in care pastele par uscate sau lipite intre ele. Se adauga ouale batute, amestecand continuu cu o furculita mare. Rapid, se adauga 1/2 cana parmezan si se amesteca din nou. Se adauga sare si piper, dupa gust (atentie, bacon-ul si parmezanul sunt foarte sarate).
  5. Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste imediat alaturi de un bol cu parmezan ras.