Tagliatelle cu sos bolognese

Ingrediente Tagliatelle cu sos bolognese

Compozitie
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 5 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa de apa taiata julien
  • 1 morcov mic
  • 1 legatura mica frunze de telina
  • 500 gr carne de vita tocata
  • 1 cana vin alb
  • 1/2 cana lapte integral sau smantana lichida
  • 1 varf de lingurita praf de nucsoara
  • 400 gr rosii curatate de coaja, tocate mare
  • dupa gust sare
  • pentru servire parmezan ras

Mod de preparare Tagliatelle cu sos bolognese

  1. Se pun uleiul de masline, untul si ceapa intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana devine aurie.

  2. Se adauga morcovul si frunzele de telina taiate marunt si se calesc, pana isi schimba culoarea.

  3. Se pune carnea de vita si se amesteca putin, ca sa nu ramana in bucati mari.

  4. Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand  pana se prajeste putin carnea.

  5. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora.

  6. Se adauga laptele (sau smantana lichida) si nucsoara si se  amesteca in tigaie, pana se evapora laptele.

  7. Se pune pasta de tomate sau rosiile cu tot cu sucul rezultat, amestecand constant.(se pot folosi si conserve de rosii in suc propriu)

  8. Cand rosiile au inceput sa fiarba, se reduce flacara la minim, se acopera partial si se lasa sa fiarba timp de doua ore, amestecand ocazional.

  9. Cand sosul este aproape gata, se fierb al dente pastele in apa cu sare.

  10. Se mesteca pastele cu sosul.

  11. Se serveste cu parmezan ras.