-
Se pun uleiul de masline, untul si ceapa intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana devine aurie.
-
Se adauga morcovul si frunzele de telina taiate marunt si se calesc, pana isi schimba culoarea.
-
Se pune carnea de vita si se amesteca putin, ca sa nu ramana in bucati mari.
-
Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand pana se prajeste putin carnea.
-
Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora.
-
Se adauga laptele (sau smantana lichida) si nucsoara si se amesteca in tigaie, pana se evapora laptele.
-
Se pune pasta de tomate sau rosiile cu tot cu sucul rezultat, amestecand constant.(se pot folosi si conserve de rosii in suc propriu)
-
Cand rosiile au inceput sa fiarba, se reduce flacara la minim, se acopera partial si se lasa sa fiarba timp de doua ore, amestecand ocazional.
-
Cand sosul este aproape gata, se fierb al dente pastele in apa cu sare.
-
Se mesteca pastele cu sosul.
-
Se serveste cu parmezan ras.