Tagliatelle cu somon

Ingrediente Tagliatelle cu somon

Compozitie
  • 450 gr tagliatelle
  • 150 gr somon afumat
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 6 linguri marar tocat fin
  • 300 ml smantana
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Tagliatelle cu somon

  1. Intr-o oala mare cu apa clocotita si sare, se fierb pastele pana devin „al dente„. Se scurg bine, se amesteca cu o lingura de ulei de masline si se lasa de-o parte.

  2. Intre timp, intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de masline ramas, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana cand devine lucioasa, aproximativ 5 minute.

  3. Se adauga somonul taiat cubulete, amestecand, timp de 3 minute.

  4. Se toarna vinul alb si se lasa totul pe foc inca 1 minut. Dupa care se adauga pe rand, smantana, piper, boia si 5 linguri de marar. Lasati la foc mediu inca 3 minute, amestecand din cand in cand.

  5. Intr-un castron mare, se amesteca pastele si compozitia cu somon. Se presara deasupra restul de marar si se serveste imediat.