-
Se amesteca grisul cu faina, si se strecoara printr-o sita. Amestecul de faina si gris se rastoarna pe suprafata de lucru si se aduna in forma de piramida. Cu degetele unite, formati (cu delicatete), o adancitura, in mijlocul piramidei.
-
Intr-un vas, se amesteca drojdia, zaharul, uleiul de masline si apa, se lasa cateva minute, apoi se toarna in adancitura. Cu ajutorul unei furculite, se impinge faina spre centru, putin cate putin, incepand de pe margini. Se amesteca usor, pe masura ce se adauga faina. Cand aluatul a inceput sa se inchege, se framanta pana cand rezulta un aluat moale si elastic.
-
Se ia aluatul, i se da forma de bila si se asaza intr-un castron presarat cu faina. Se presara faina si deasupra bilei de aluat, se acopera bolul cu un prosop si se asaza intr-un loc cald, aproximativ o ora, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
-
Aluatul se asaza din nou, pe suprafata de lucru presarata cu faina si se framanta putin ca sa iasa aerul din aluat.
-
Se poate folosi imediat sau se poate pastra la frigider invelit in folie alimentara. Aceasta cantitate este suficienta pentru 4 pizze de marime medie.
-
Blatul de pizza se intinde in foaie, cu 15-20 de minute inainte de a-l introduce in cuptor. Daca doriti sa-l formati mai devreme, intindeti blaturi rotunde si mai groase (0,5 cm grosime). Fiecare blat se asaza pe o folie de aluminiu, unsa cu ulei si presarata cu faina, apoi se inveleste cu film alimentar si se depoziteaza in frigider.
Din cantitatile mentionate rezulta 4 pizze medii.