Taietei cu broccoli si carne de porc in sos de soia – Pad See Ew

Ingrediente Taietei cu broccoli si carne de porc in sos de soia – Pad See Ew

Compozitie
  • 500 gr broccoli chinezesc (Lai Lan) – se pote folosi si broccoli comun sau varza furajera care se apropie cel mai mult de gustul Kai Lan (este mai amarui)
  • 1 lingura sos de soia Dark
  • 1 ou
  • 500 gr taietei de orez plati proaspeti (sau taietei de orez uscati care se pun la inmuiat)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri sos de soia Light
  • 1/2 cana carne de porc, taiata feliute mici si subtiri
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare Taietei cu broccoli si carne de porc in sos de soia – Pad See Ew

  1. Se pun taieteii la inmuiat in apa la temperatura camerei. Cand taieteii vor fi gata pentru preparare trebuie sa fie flexibili dar nu moi si plini de apa.

  2. Se taie broccoli sau varza furajera in feliute mici si fine (4-5 mm)

  3. Se incinge un wok sau o tigaie adanca, preferabil nonaderenta la foc iute si adaugati 2 linguri de ulei

  4. Se pune usturoiul taiat marunt, amestecand in wok constant.

  5. Se adauga carnea de porc feliata.

  6. Cand carnea a inceput sa-si schimbe culoarea se adauga taieteii, amestecand  repede.

  7. Se adauga sosul de soia dark si zaharul. Se amesteca bine pentru ca taieteii si carnea sa se patrunda de condimente.

  8. Se face putin loc in mijlocul wok-ului si se pune oul care se amesteca pana se coace bine apoi se amesteca cu taieteii.

  9. Acum se pun in wok  broccoli si se amesteca in continuare pana cand este facut. Se da deoparte wok-ul de pe foc.

  10.  Se asaza taieteii pe un platou si se presara piper alb, dupa gust.

Pentru o varianta vegana (de post) carnea de porc poate fi inlocuita cu ciuperci sau poate fi eliminata, pur si simplu..