Ciocolata de casa (de menaj)

Ingrediente Ciocolata de casa (de menaj)

Compozitie
 • 200 gr unt de cacao
 • 140 gr cacao
 • 3 linguri miere

Mod de preparare Ciocolata de casa (de menaj)

 1. Se incepe cu o cantitate de unt de cacao, la care se adauga cel putin jumatate din cantitatea de cacao praf (la 100 de grame de unt se vor folosi cel putin 50 de grame de cacao). Ciocolata foarte amara se obtine folosind mai multa cacao (70 grame de cacao la 100 de grame de unt).

 2. Se da bucata de unt de cacao pe razatoarea mare si se pune continutul intr-un castron. Acest lucru este necesar pentru ca untul sa se topeasca rapid si uniform. Vasul trebuie asezat deasupra unei cratite cu apa fiarta (nu trebuie sa fie in clocot, dar trebuie sa se pastreze o temperatura ridicata).

 3. Se amesteca continuu cu un tel pana cand untul se topeste complet si devine lichid. Punctul de topire este destul de scazut, asa ca nu va dura foarte mult pana cand se va obtine o compozitie perfect lichida.

 4. In acest moment se da bolul la o parte si se adauga praful de cacao, folosind o strecuratoare pentru a evita formarea cocoloaselor.

 5. Se continua omogenizarea cu telul amestecand in permanenta. In mod profesional, compozitia este amestecata cu un blender special timp de cateva ore. Nu este cazul nostru, dar cateva minute tot sunt necesare.

 6. Cand se obtine in castron o ciocolata lichida, se adauga miere dupa gust. Puneti pentru inceput 3 linguri, gustati si adaugati miere pana cand ajungeti la gustul dorit.

 7. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se pune in frigider.

 8. Dupa 20 – 30 de minute in frigider, ciocolata este gata de a fi scoasa din forme si savurata. Poate fi impacheta in hartie de copt si tinuta in frigider (untul de cacao se topeste la temperatura camerei deci e bine sa se tina cont de acest fapt).