-
Intr-o tigaie adanca, se topeste untul cu margarina pentru gatit apoi se pun intr-un bol si se amesteca cu mixerul, la viteza moderata, timp de 10 minute.
-
Se adauga 1 1/2 cana de zahar pudra in bolul cu unt si margarina topita si se amesteca inca 10 minute.
-
Intr-un bol separat, se amesteca bine praful de copt si bicarbonatul cu lichiorul de mastic (sau brandy).
-
Se adauga lichiorul in bolul cu unt si zahar si se amesteca inca 10 minute.
-
Se iau doua oua si se separa albusurile de galbenusuri.
-
Se bat spuma 2 albusuri, se separa restul de oua si se pun toate cele 4 galbenusuri intr-un bol.
-
Se pun peste galbenusuri, cele doua albusuri batute spuma si se bat in continuare la viteza medie spre mare, 30-40 min.
-
Treptat, se incorporeaza cate o cana de faina in mixul de ou.
-
Pe masura ce se adauga faina, aluatul se intaraste. Se framanta pana se inmoaie si, apoi, se adauga o noua cana de faina.
-
Odata ce faina a fost incorporata in aluat, se face un test. Se ia o bucatica mica de aluat si se roteste in palma. Daca se transforma intr-o bila moale si elastica, a fost atinsa consistenta necesara.
-
Se ia cate o bucatica de aluat si se modeleaza in forma de sfera, de dimensiunea unei nuci mari.
-
Se tapeteaza o tava, cu hartie de copt si se asaza sferele de aluat una langa alta, fara sa se atinga intre ele. In fiecare se introduce cate o cuisoara intreaga.
-
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
-
Se introduce tava la cuptor si se coace intorcand, daca trebuie, tava, pana cand apar mici crapaturi la suprafata sferelor de aluat si devin maro aurii.
-
Se scoate tava din cuptor si se stropeste fiecare sfera cu 2-3 picaturi de apa de roze.
-
Se iau cateva tavi sau platouri si se acopera cu zahar pudra, apoi se tavalesc in zahar, fursecurile inca fierbinti.
-
Se lasa fursecurile sa se raceasca cateva ore (ideal, se lasa de pe o zi, pe alta)
-
Inainte de servire, se pudreaza inca o data, cu zahar.