Fursecuri de Craciun grecesti – Kourabiedes

Ingrediente Fursecuri de Craciun grecesti – Kourabiedes

Compozitie
  • 7 1/2 – 8 cani faina de grau cernuta
  • 450 gr unt nesarat de buna calitate
  • 450 gr margarina vegetala pentru gatit
  • 4 oua
  • 1/2 cana migdale tocate mare
  • 1/2 cana lichior de mastic sau brandy
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat alimentar
  • 1 1/2 + 1 cana zahar pudra
  • 1 -2 linguri apa de trandafiri
  • 36 cuisoare intregi ( numarul de cuisoare este in functie de numarul de fursecuri rezultate)

Mod de preparare Fursecuri de Craciun grecesti – Kourabiedes

  1. Intr-o tigaie adanca, se topeste untul cu margarina pentru gatit apoi se pun intr-un bol si se amesteca cu mixerul, la viteza moderata, timp de 10 minute.

  2. Se adauga 1 1/2 cana de zahar pudra in bolul cu unt si margarina topita si se amesteca inca 10 minute.

  3. Intr-un bol separat, se amesteca bine praful de copt si bicarbonatul cu lichiorul de mastic (sau brandy).

  4. Se adauga lichiorul in bolul cu unt si zahar si  se amesteca inca 10 minute.

  5. Se iau doua oua si se separa albusurile de galbenusuri.

  6. Se bat spuma 2 albusuri, se separa restul de oua si se pun toate cele 4 galbenusuri intr-un bol.

  7. Se pun peste galbenusuri, cele doua albusuri batute spuma si se bat  in continuare la viteza medie spre mare, 30-40 min.

  8. Treptat, se incorporeaza cate o cana de faina in mixul de ou.

  9. Pe masura ce se adauga faina, aluatul se intaraste. Se framanta pana se inmoaie si, apoi, se adauga o noua cana de faina.

  10. Odata ce faina a fost incorporata in aluat, se face un test. Se ia o bucatica mica de aluat si se roteste in palma. Daca se transforma intr-o bila moale si elastica, a fost atinsa consistenta necesara.

  11. Se ia cate o bucatica de aluat si se modeleaza in forma de sfera, de dimensiunea unei nuci mari.

  12. Se tapeteaza o tava, cu hartie de copt si se asaza sferele de aluat una langa alta, fara sa se atinga intre ele. In fiecare se introduce cate o cuisoara intreaga.

  13. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

  14. Se introduce tava la cuptor si se coace intorcand, daca trebuie, tava, pana cand apar mici crapaturi la suprafata sferelor de aluat si devin maro aurii.

  15. Se scoate tava din cuptor si se stropeste fiecare sfera cu 2-3 picaturi de apa de roze.

  16. Se iau cateva tavi sau platouri si se acopera cu zahar pudra, apoi se tavalesc in zahar, fursecurile inca fierbinti.

  17. Se lasa fursecurile sa se raceasca cateva ore (ideal, se lasa de pe o zi, pe alta)

  18. Inainte de servire, se pudreaza inca o data, cu zahar.