Rețete
Filtre active:
Fel principal
- 90 minute
- Ușor
Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Desfaceti conopida in buchetele si opariti-o in apa clocotita cu sare.
Separat, topiti untul si la foc mic, adaugati faina si amestecati.
Se adauga laptele, putin cate putin,…
- 15 minute
- Ușor
Acest fel de mancare poate fi vegetarian sau vegan (de post) prin simpla inlocuire a untului cu ulei vegetal. Poate constitui un fel principal asociat cu orez fiert la abur sau garnitura….
- 90 minute
- Ușor
Timpul mentionat include si prepararea chutney-ului de mango, 1 ora.
Se caleste ceapa in ulei pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin.
Se amesteca ceapa cu toate celelalte ingrediente, mai putin cele…
- 100 minute
- Mediu
Se curata pestele si se presara cu sare atat pe exterior, cat si in interior.
Pestele poate fi preparat intreg sau, daca este prea mare, se taie in felii groase.
Sosul se face…
- 50 minute
- Ușor
Pentru inceput, se pune carnea taiata fasiute intr-un castron, se adauga peste ea 1 praf de sare, 1 lingurita sos de soia si 1 lingurita amidon, dupa care se pune totul…
- 85 minute
- Ușor
Se topeste untul intr-o tigaie.
Se adauga ceapa si se soteaza 5 minute.
Se toarna faina in ploaie si se amesteca 1 minut.
Amestecand constant, se toarna laptele, in fir subtire, astfel incat sa…
- 30 minute
- Ușor
Pennele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, al dente.
Se pastreaza 1 cana de apa in care au fiert pastele. Se scurg pastele dar nu se lasa in strecuratoare. Imediat se pun,…
- 60 minute
- Ușor
Cuptorul se incinge la 220 grade Celsius.
Pestele se spala si se curata de maruntaie si aripioare. Pentru acestea din urma, se foloseste o foarfeca de bucatarie.
In fiecare dorada, se introduc cate 3…
- 50 minute
- Ușor
Sosul pesto
1. Pentru prepararea sosului pesto se poate folosi mixerul sau un pisalog. Traditional, se foloseste pisalogul. Se pun intr-un pisalog de lemn sarea, usturoiul, nuca, mugurii de pin si busuiocul…
- 50 minute
- Mediu
Se aleg frunzele de urzici si se spala in mai multe ape.
Se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg in sita si apoi se maruntesc pe…