Kebab cu legume si sos de kiwi

Ingrediente Kebab cu legume si sos de kiwi

Compozitie
  • 2 ardei grasi (unul rosu si unul verde) taiati patratele (2 cm x 2 cm)
  • 2 dovlecei taiati felii mai grosute
  • 2 cepe rosii taiate in sferturi sau rondele (pe care le lasati intregi)
  • 3 kiwi curatate de coaja si taiate cuburi
  • 25 gr unt la temeperatura camerei sau ulei vegetal

Mod de preparare Kebab cu legume si sos de kiwi

Acest fel de mancare poate fi vegetarian sau vegan (de post) prin simpla inlocuire a untului cu ulei vegetal. Poate constitui un fel principal asociat cu orez fiert la abur sau garnitura. Sosul de kiwi este optional; preparatul poate fi servit si cu un sos pe baza de rosii, iute sau dulce.
De asemenea, sosul de kiwi poate acompania cu succes preparate din peste sau pui.

  1. Se asaza legumele taiate pe 4-6 frigarui.

    Se ung cu jumatate din cantitatea de unt sau ulei vegetal si se pun pe gratar (de aragaz sau de exterior) 4-5 minute, apoi se intorc si se mai lasa inca 4-5 minute ca sa se coaca pe ambele parti.

  2. Intre timp se transforma kiwi-ul in piure.

    Se incalzeste piureul obtinut impreuna cu restul de unt sau de ulei vegetal, intr-o tigaita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

  3. Frigaruile se servesc alaturi de sosul de kiwi fierbinte, pe pat de orez.