Acest fel de mancare poate fi vegetarian sau vegan (de post) prin simpla inlocuire a untului cu ulei vegetal. Poate constitui un fel principal asociat cu orez fiert la abur sau garnitura. Sosul de kiwi este optional; preparatul poate fi servit si cu un sos pe baza de rosii, iute sau dulce.
De asemenea, sosul de kiwi poate acompania cu succes preparate din peste sau pui.
-
Se asaza legumele taiate pe 4-6 frigarui.
Se ung cu jumatate din cantitatea de unt sau ulei vegetal si se pun pe gratar (de aragaz sau de exterior) 4-5 minute, apoi se intorc si se mai lasa inca 4-5 minute ca sa se coaca pe ambele parti.
-
Intre timp se transforma kiwi-ul in piure.
Se incalzeste piureul obtinut impreuna cu restul de unt sau de ulei vegetal, intr-o tigaita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
-
Frigaruile se servesc alaturi de sosul de kiwi fierbinte, pe pat de orez.