Rețete
- 30 minute
- Ușor
În Marea Britanie cuvântul budincă este sinonim cu desert, iar dacă vrei să încerci o rețetă clasică din bucătăria lor, atunci trebuie să prepari și tu o budincă englezească cu fructe de…
- 30 minute
- Ușor
Usturoiul se caleste in ulei, dupa care se adauga fructele de mare taiate, patrunjel, se amesteca si se lasa sa se fiarba incetisor.
In alt vas, se caleste ceapa, se adauga orezul, se…
- 30 minute
- Ușor
Se taie carnea de miel in bucatele mici și se dau prin ulei, piperandu-le.
Se infig apoi pe frigaruie, alternand cu felii de slanina, ardei si rosii, si se pun pe…
- 100 minute
- Mediu
Prepararea aluatului
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Stafidele se pun la inmuiat in 2 linguri de rom. Se cerne faina.
Se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Untul se topeste…
- 40 minute
- Ușor
Aqua pazza in traducere inseamna “apa nebuna”. Am cercetat si tot n-am aflat la care ape se refera denumirea acestui fel de mancare; sa fie apele din care este pescuit “obiectul muncii”…
- 80 minute
- Ușor
Carnea care nu este potrivita pentru friptura, este ideala pentru stufat. De obicei, coastele si putin gat, ca sa aiba grasime.
Se portioneaza carnea de miel in bucati potrivite si se…
- 50 minute
- Ușor
Pui de balta – In gastronomie, este denumirea inscrisa pe lista de bucate pentru preparatele din pulpe de broasca. Puii de balta se gasesc, de obicei, congelati, ambalati in pachete denumite…
- 180 minute
- Mediu
Gutuile se curata de cotoare si seminte dupa care se cantaresc si se dau prin razatoarea cea mare. Se amesteca cu zaharul si se lasa 2 ore.
Se pun la fiert cu 150…
- 100 minute
- Ușor
Din cantitatile mentionate rezulta 5 borcane de 400 gr si 1 borcan de 250 gr.
Buretii se spala bine si se pun la fiert in apa. Se lasa cam o ora la foc…
- 35 minute
- Ușor
Intr-o punga care se inchide ermetic se pun amidonul, grisul, 2 lingurite de sare si paprika.
Inelele de calamar decongelate se introduc in punga si se scutura bine.
Se incinge uleiul. Cand uleiul este…