Dorada in crusta de sare

Ingrediente Dorada in crusta de sare

Compozitie
 • 3 dorade mari, proaspete
 • 4-4,5 kg sare de muraturi
 • 9 felii lime (2 buc.)
 • 1 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare Dorada in crusta de sare

 1. Cuptorul se incinge la 220 grade Celsius.

 2. Pestele se spala si se curata de maruntaie si aripioare. Pentru acestea din urma, se foloseste o foarfeca de bucatarie.

 3. In fiecare dorada, se introduc cate 3 felii de lime si o jumatate de legatura de patrunjel. Patrunjelul se lasa intreg. Pestii se inchid, astfel incat sa nu intre sare in ei, (se pot coase, pentru siguranta maxima).

 4. Se tapeteaza o tava de cuptor, cu folie de aluminiu. Jumatate de cantitatea de sare se asaza pe fundul tavii, intr-un strat omogen, de 2 cm.

 5. Se asaza doradele, pe patul de sare, fara sa se atinga intre ele.

 6. Se acopera cu sarea ramasa, lasandu-le cozile si capetele neacoperite de sare. Se batatoreste cu palmele ca sa adere mai bine.

 7. Se introduce tava la cuptor si se lasa intre 35-40 minute, in functie de marimea pestelui.

 8. Se scoate din cuptor, se sparge crusta de sare cu un cutit si se inlatura pielea, care se desprinde foarte usor, de la coada la cap.

 9. Cu ajutorul unui cutit de peste, un cutit mai lat sau o paleta pentru tort, se desprinde carnea pestelui, incepand de la sira spinarii spre interior. Se pun bucatile de carne, pe un platou.

 10. Acum, se scoate sira spinarii, cele cateva oase mari si umplutura; feliile de lime si patrunjelul se arunca. Se desprinde carnea de pe partea cealalta; pielea va ramane lipita de patul de sare.

 11. Dorada poate fi servita alaturi de orez, cartofi copti, salata verde etc