-
Cuptorul se incinge la 220 grade Celsius.
-
Pestele se spala si se curata de maruntaie si aripioare. Pentru acestea din urma, se foloseste o foarfeca de bucatarie.
-
In fiecare dorada, se introduc cate 3 felii de lime si o jumatate de legatura de patrunjel. Patrunjelul se lasa intreg. Pestii se inchid, astfel incat sa nu intre sare in ei, (se pot coase, pentru siguranta maxima).
-
Se tapeteaza o tava de cuptor, cu folie de aluminiu. Jumatate de cantitatea de sare se asaza pe fundul tavii, intr-un strat omogen, de 2 cm.
-
Se asaza doradele, pe patul de sare, fara sa se atinga intre ele.
-
Se acopera cu sarea ramasa, lasandu-le cozile si capetele neacoperite de sare. Se batatoreste cu palmele ca sa adere mai bine.
-
Se introduce tava la cuptor si se lasa intre 35-40 minute, in functie de marimea pestelui.
-
Se scoate din cuptor, se sparge crusta de sare cu un cutit si se inlatura pielea, care se desprinde foarte usor, de la coada la cap.
-
Cu ajutorul unui cutit de peste, un cutit mai lat sau o paleta pentru tort, se desprinde carnea pestelui, incepand de la sira spinarii spre interior. Se pun bucatile de carne, pe un platou.
-
Acum, se scoate sira spinarii, cele cateva oase mari si umplutura; feliile de lime si patrunjelul se arunca. Se desprinde carnea de pe partea cealalta; pielea va ramane lipita de patul de sare.
-
Dorada poate fi servita alaturi de orez, cartofi copti, salata verde etc