Timpul mentionat include si prepararea chutney-ului de mango, 1 ora.
-
Se caleste ceapa in ulei pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin.
-
Se amesteca ceapa cu toate celelalte ingrediente, mai putin cele pentru sos, rezultand o pasta groasa
-
Se incinge o tigaie cu cateva linguri de ulei. Se ia cate o lingurita din pasta obtinuta, la punctul 2 si se lasa sa se prajeasca 1-2 minute, pe fiecare parte.
-
Se amesteca iaurtul cu sosul de menta.
Preparatul poate fi servit.
Chutney de mango
-
Se amesteca zaharul cu otetul, se aduc la fierbere, amestecand mereu, pana cand zaharul se dizolva.
-
Se reduce focul la minim. Se adauga restul ingredientelor si se lasa sa fiarba, fara capac, pana devine un sirop mai gros, 45 minute-1 ora. Din cand in cand, se amesteca.
Pentru pastrare pe termen lung: se toarna in borcane sterilizate, ca pentru muraturi, lasand spatiu de 1 cm intre gura borcanului si nivelul siropului. Borcanele se fierb in bain-marie 15 minute.
Din cantitatile mentionate rezulta aproximativ 700 gr chutney de mango.
Sos de menta
-
Frunzele de menta se spala, se presara cu sare si se taie foarte marunt.
-
Se pun intr-un vas termorezistent, se adauga zaharul si, se toarna deasupra apa clocotita. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
-
Se toarna otetul si se gusta.
-
Se ajusteaza gustul cu otet, apa sau sare.