Ceapa prajita cu chutney de mango si sos de iaurt cu menta

Ingrediente Ceapa prajita cu chutney de mango si sos de iaurt cu menta

Compozitie
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri faina de naut sau faina de grau, obisnuita
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 praf pudra de chili (dupa gust)
  • 1 lingurita chutney de mango
Pentru sosul de iaurt
  • 4 linguri iaurt integral
  • 2 lingurite sos de menta
Chutney de mango
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana otet din vin alb
  • 3 cani mango taiat cubulete
  • 1/2 ceapa medie, taiata julienne
  • 1/4 cana sultane
  • 1 cm radacina ghimbir rasa
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 1/2 lingurita seminte mustar
  • 1 varf de lingurita fulgi de ardei iute
Sos de menta
  • 1 legatura menta proaspata (doar frunzele)
  • 1 praf sare
  • 4 linguri apa clocotita
  • 4 linguri otet din vin alb
  • 1 lingura rasa zahar

Mod de preparare Ceapa prajita cu chutney de mango si sos de iaurt cu menta

Timpul mentionat include si prepararea chutney-ului de mango, 1 ora.

  1. Se caleste ceapa in ulei pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin.

  2. Se amesteca ceapa cu toate celelalte ingrediente, mai putin cele pentru sos, rezultand o pasta groasa

  3. Se incinge o tigaie cu cateva linguri de ulei. Se ia cate o lingurita din pasta obtinuta, la punctul 2 si se lasa sa se prajeasca 1-2 minute, pe fiecare parte.

  4. Se amesteca iaurtul cu sosul de menta.

Preparatul poate fi servit.

Chutney de mango

  1. Se amesteca zaharul cu otetul, se aduc la fierbere, amestecand mereu, pana cand zaharul se dizolva.

  2. Se reduce focul la minim. Se adauga restul ingredientelor si se lasa sa fiarba, fara capac, pana devine un sirop mai gros, 45 minute-1 ora. Din cand in cand, se amesteca.

    Pentru pastrare pe termen lung: se toarna in borcane sterilizate, ca pentru muraturi, lasand spatiu de 1 cm intre gura borcanului si nivelul siropului. Borcanele se fierb in bain-marie 15 minute.

Din cantitatile mentionate rezulta aproximativ 700 gr chutney de mango.

Sos de menta

  1. Frunzele de menta se spala, se presara cu sare si se taie foarte marunt.

  2. Se pun intr-un vas termorezistent, se adauga zaharul si, se toarna deasupra apa clocotita. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.

  3. Se toarna otetul si se gusta.

  4. Se ajusteaza gustul cu otet, apa sau sare.