Souffle de conopida

Ingrediente Souffle de conopida

Compozitie
  • 1 conopida mare
  • 4 linguri unt
  • 1/4 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 225-250 gr cascaval, parmezan sau branza veche rasa
  • 4 oua batute
  • 1 praf nucsoara (optional)
  • dupa gust sare si pier proaspat macinat

Mod de preparare Souffle de conopida

  1. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.

  2. Desfaceti conopida in buchetele si opariti-o in apa clocotita cu sare.

  3. Separat, topiti untul si la foc mic, adaugati faina si amestecati.

  4. Se adauga laptele, putin cate putin, amestecand continuu, pana cand se omogenizeaza cu faina si nu raman cocoloase, apoi lasati sa fiarba incet, pana cand sosul se ingroasa. Amestecati constant pe intreg parcursul acestei etape.

  5. Adaugati sarea, piperul alb, nucsoara (daca folositi) si cascavalul ras, apoi luati tigaia de pe foc.

  6. Turnati in compozitie ouale batute si amestecati, pana cand aceasta devine omogena.

  7. Asezati buchetelele de conopida intr-un vas de yena si turnati compozitia peste acestea. Exista si o alta varianta: introduceti buchetelele de conopida in compozitie, amestecati cu delicatete, apoi turnati totul in vasul pentru cuptor.

  8. Daca nu aveti un vas de yena, tapetati o forma pentru cuptor cu hartie de copt unsa cu putin unt sau ulei vegetal.

  9. Introduceti vasul in cuptor si lasati-l 45-50 de minute, pana cand se formeaza o crusta frumoasa.

  10. Se serveste imediat, acompaniat de o salata verde.