Peste la cuptor cu sos tomat in stil grecesc – Spetsiotiko

Ingrediente Peste la cuptor cu sos tomat in stil grecesc – Spetsiotiko

Compozitie
  • 1 kg dorada sau biban
  • 3 cani rosii rase
  • 1 1/2 cana ulei de masline
  • 3 linguri patrunjel tocat marunt
  • 1 catel de usturoi strivit
  • 1 cana biscuiti pupulari faramitati
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Peste la cuptor cu sos tomat in stil grecesc – Spetsiotiko

  1. Se curata pestele si se presara cu sare atat pe exterior, cat si in interior.

  2. Pestele poate fi preparat intreg sau, daca este prea mare, se taie in felii groase.

  3. Sosul se face amestecand toate ingredientele, mai putin biscuitii.

  4. Se asaza pestele in tava cuptorului si se toarna 1/2 din cantitatea de sos, peste el.

  5. Se presara deasupra 1/2 din cantitatea de biscuiti faramitati.

  6. Se toarna putin din sosul ramas peste biscuiti, ca sa se inmoaie putin.

  7. Acum se presara deasupra pestelui si restul de biscuiti.

  8. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 80 de grade Celsius si se lasa pestele in cuptor, timp de o ora.

  9. In tot acest timp, o data sau de doua ori, cu o lingura se toarna sosul din tava peste peste. Daca sosul nu este suficient, se poate turna putin vin alb.

  10. Preparatul este gata cand sosul arata ca o crusta deasupra pestelui.