Porc Sichuan

Ingrediente Porc Sichuan

Compozitie
  • 200 gr muschi de porc taiat fasiute
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 morcov taiat bastonase
  • 2 ardei iuti uscati
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (daca nu aveti, mai adaugati inca 2 ardei iuti uscati)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 feliute ghimbir proaspat
  • 3 lingurite sos de soia
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 praf sare

Mod de preparare Porc Sichuan

  1. Pentru inceput, se pune carnea taiata fasiute intr-un castron, se adauga peste ea 1 praf de sare, 1 lingurita sos de soia si 1 lingurita amidon, dupa care se pune totul la frigider, 20 de minute.

  2. Intr-o tigaie se incinge 1 lingurita de ulei de arahide, peste care se adauga usturoiul taiat feliute subtiri si ghimbirul.

  3. Se adauga imediat si carnea marinata, se caleste totul impreuna si se pune deoparte.

  4. Se reasaza tigaia pe foc cu restul de ulei. Cand se incinge, se adauga ardeii iuti rupti in bucatele. Atentie la mirosul care se degaja din ulei, este iute! Daca doriti mancarea foarte picanta, puneti in tigaie ardeii cu tot cu seminte, in caz contrar scoateti semintele, ele sunt cele mai iuti.

  5. Dupa cateva secunde, se adauga morcovii, ardeiul gras rosu, ardeiul gras galben si se amesteca timp de 1 minut.

  6. Se adauga carnea calita si apoi pasta de ardei iute.

  7. Se dizolva restul de amidon in 3 linguri de apa si se adauga la legume. Se da focul foarte mic si se lasa sa se ingroase sosul.

  8. Se asezoneaza cu restul de sos de soia. Se serveste imediat. Atentie, este foarte picant! Pentru a-i mai atenua iuteala, se poate servi cu taitei de orez.