Rețete

Filtre active:
Desert
Cuptorul se incalzeste la 175 grade Celsius. Se unge o forma de cozonac cu unt. Galbenusurile se separa de albusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza. Se adauga…
Se amesteca faina cu bicarbonatul, ghimbirul si scortisoara, in vasul mixerului. Se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza pana cand se obtine un aluat sfaramcios. Se adauga zaharul. Se bat ouale cu…
Aluatul Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se stinge bicarbonatul cu otetul inainte. Se lasa aluatul rezultat 15 minute la frigider. Umplutura Bucatile de dovleac se dau pe razatoarea mare,…
Intr-o craticioara se incalzeste laptele cat sa fie suportabil la atingerea pielii Se transfera laptele caldut intr-un castron mare si se presara in ploaie, drojdia, peste el. Se lasa sa se odihneasca 15 minute…
Se incinge cuptorul si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron se bat albusurile spuma, ca pentru bezele. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta…
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Se asaza albusurile intr-un vas si se lasa deoparte. Cu o lingura de lemn, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul…
Se curata merele de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-un castron se amesteca ouale, zaharul si bicarbonatul (preferabil cu mixerul) pana se ajunge la o pasta avand consistenta unei smantani…
Gogosile Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot, se adauga faina in bloc, amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece, apoi se adauga ouale unul cate…
Se pun  la inmuiat stafidele aurii in apa calda, 20 de minute. Intre timp, se taie marunt si se pun intr-un castron miezul de nuca, alunele, migdalele si ciocolata. Se adauga fructele confiate taiate…