Aluatul
- Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se stinge bicarbonatul cu otetul inainte.
-
Se lasa aluatul rezultat 15 minute la frigider.
Umplutura
-
Bucatile de dovleac se dau pe razatoarea mare, se pun la calit cu un cub de unt, scortisoara si 4 linguri de zahar (se gusta compozitia si se potriveste de zahar), dupa care se lasa pe foc 5-10 minute.
-
Aluatul se imparte in 2 bucati, prima bucata se intinde cu sucitorul intr-o foaie potrivita si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
-
Peste foaia de aluat se asaza compozitia de dolveac, apoi se intinde si cea de-a doua foaie, care se asaza deasupra.
-
In castronul in care a fost compozitia de dolveac se adauga 2 linguri de apa rece si apoi se toarna tot linchidul peste placinta. Astfel se evita folosirea oului cu care, de obicei, se unge placinta.
-
Placinta se introduce la cuptor 40-50 minute la foc potrivit.
-
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
-
Se poate servi cu zahar pudra presarat deasupra.