Placinta cu dovleac

Ingrediente Placinta cu dovleac

Umplutura
  • 1,5 kg dovleac dat prin razatoare (cantitatea poate diferi dupa preferinte)
  • 1 cub unt
  • 4 linguri zahar (se poate mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia)
  • 1 praf scortisoara (optional)
Aluatul
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahar (se poate si mai putin, in functie de gustul fiecaruia )
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 500 gr (cat cuprinde) faina

Mod de preparare Placinta cu dovleac

Aluatul

  1. Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se stinge bicarbonatul cu otetul inainte.
  2. Se lasa aluatul rezultat 15 minute la frigider.

Umplutura

  1. Bucatile de dovleac se dau pe razatoarea mare, se pun la calit cu un cub de unt, scortisoara si 4 linguri de zahar (se gusta compozitia si se potriveste de zahar), dupa care se lasa pe foc 5-10 minute.

  2. Aluatul se imparte in 2 bucati, prima bucata se intinde cu sucitorul intr-o foaie potrivita si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

  3. Peste foaia de aluat se asaza compozitia de dolveac, apoi se intinde si cea de-a doua foaie, care se asaza deasupra.

  4. In castronul in care a fost compozitia de dolveac se adauga 2 linguri de apa rece si apoi se toarna tot linchidul peste placinta. Astfel se evita folosirea oului cu care, de obicei, se unge placinta.

  5. Placinta se introduce la cuptor 40-50 minute la foc potrivit.

  6. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

  7. Se poate servi cu zahar pudra presarat deasupra.