Rețete

Filtre active:
Desert
Se spala si se scot samburii de la visine, apoi se pun in sita la scurs. Se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul si vanilia, apoi se incorporeaza si galbenusurile amestecate cu…
Semintele de mac se inmoaie in apa calduta, 2 ore. Se scurg si se asaza pe prosoape de hartie. Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt. Se separa albusurile de galbenusuri. …
Drojdia se dizolva cu zaharul in 3-4 linguri din cantitatea de apa calda. Se pune faina intr-un castron incapator. Se face o adancitura in faina si se toarna drojdia dizolvata. .Cand dospeste drojdia…
Foile de placinta Se face o coca simpla din apa, faina si ulei. Se poate ajusta cantitatea de faina sau apa, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si se…
Aluatul Se presara suprafata de lucu cu faina, apoi se prepara aluatul. Se asaza branza intr-un castron, se presara sarea, zaharul vanilat si 1 lingurita praf de copt si se omogenizeaza pana se…
Din ingredientele mentionate rezulta o tava de cuptor, obisnuita.Noi am estimat 6 portii, desi s-au vazut cazuri, in care o tava a fost neindestulatoare pentru 3 pofticiosi. Se toarna faina intr-un castron. Untul…
In primul rand, cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius. Foile de aluat Intr-un castron, se amesteca faina, cu sarea, zaharul, uleiul si oul batut. Intr-o cana, bicarbonatul se stinge cu cele 8 linguri de…
Aluatul Nota: Secretul obtinerii unui blat de tarta perfect este ca toate ingredientele si toate ustensilele folosite sa fie cat mai reci. Intr-un food-processor (tocator electric), se pun untul, faina si zaharul. Se mixeaza…
Trebuie sa spunem din capul locului ca aceasta reteta necesita 20 de ore doar pentru dospirea aluatului. Exista si variante mai rapide dar aceasta este o reteta clasica. Exista si varianta in…