Foile de placinta
-
Se face o coca simpla din apa, faina si ulei. Se poate ajusta cantitatea de faina sau apa, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si se da deoparte.
-
Se face o pasta “tartinabila” din unt si 2 linguri de faina.
-
Se intinde aluatul in foaie, cat mai subtire posibil, se unge cu pasta de unt, apoi se modeleaza in forma de bila si se introduce la frigider 30-45 minute.
Umplutura
-
Se storc bine merele rase. Apoi, se combina cu zaharul si scortisoara si se fierb cateva minute, la foc mic, ca sa elimine zeama. Daca umplutura este prea zemoasa, prima foaie nu se va coace.
-
Se incinge cuptorul, la 190 grade Celsius; se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
-
Se scoate bila de aluat din frigider, se imparte in jumatate si se intind doua foi.
-
Se asaza in tava, prima foaie, se presara cu putin pesmet,se intind uniform merele si se acopera cu a doua foaie de aluat.
-
Se introduce tava in cuptor si se lasa 45 de minute, pana cand placinta este rumenita.
Citeste si: Grogul si carnatul de Praga.