Tarta de lamaie – Lemon Pie

Ingrediente Tarta de lamaie – Lemon Pie

Umplutura
  • 4 oua
  • 3/4 cani zahar pudra
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 3/4 cana suc de lamaie
  • 1/2 cana smantana
  • pentru servire frisca
Aluatul de tarta
  • 2 1/2 cani faina
  • 7/8 cani unt rece
  • 3/4 cani zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 1/2 linguri apa rece, de la gheata

Mod de preparare Tarta de lamaie – Lemon Pie

Aluatul

Nota: Secretul obtinerii unui blat de tarta perfect este ca toate ingredientele si toate ustensilele folosite sa fie cat mai reci.

  1. Intr-un food-processor (tocator electric), se pun untul, faina si zaharul. Se mixeaza pana cand se obtine un aluat foarte sfaramicios. Se adauga galbenusul de ou si 1-2 linguri de apa rece si se mixeaza din nou, pana se obtine un aluat modelabil.

  2. Aluatul se imparte in 2 turte plate, se inveleste fiecare turta in folie alimentara si se introduce la frigider, pentru 20 de minute.

  3. Se intinde o foaie de aluat de 3 mm grosime si se asaza intr-o forma de tarta cu diametrul intre 10 si 24 cm, unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt. Se lasa la frigider, inca 20 de minute.

  4. Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.

  5. Peste aluat se asaza o alta hartie de copt si se coace 15 minute. Dupa 15 minute se ia hartia de copt si se mai coace pana cand aluatul devine auriu (15-20 minute).

Umplutura

  1. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul pudra, smantana, coaja si sucul de lamaie si se omogenizeaza.

  2. Pentru a obtine un amestec cat mai fin amestecul de oua va fi trecut prin sita.

  3. Forma de tarta se scoate din cuptor si se toarna cu grija umplutura.

  4. Se introduce din nou in cuptor si se coace inca 20 de minute. Initial umplutura va fi moale dar cand se va raci va capata consistenta necesara.

  5. Se serveste rece, simpla sau cu putina frisca deasupra.