Aluatul
Nota: Secretul obtinerii unui blat de tarta perfect este ca toate ingredientele si toate ustensilele folosite sa fie cat mai reci.
-
Intr-un food-processor (tocator electric), se pun untul, faina si zaharul. Se mixeaza pana cand se obtine un aluat foarte sfaramicios. Se adauga galbenusul de ou si 1-2 linguri de apa rece si se mixeaza din nou, pana se obtine un aluat modelabil.
-
Aluatul se imparte in 2 turte plate, se inveleste fiecare turta in folie alimentara si se introduce la frigider, pentru 20 de minute.
-
Se intinde o foaie de aluat de 3 mm grosime si se asaza intr-o forma de tarta cu diametrul intre 10 si 24 cm, unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt. Se lasa la frigider, inca 20 de minute.
-
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.
-
Peste aluat se asaza o alta hartie de copt si se coace 15 minute. Dupa 15 minute se ia hartia de copt si se mai coace pana cand aluatul devine auriu (15-20 minute).
Umplutura
-
Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul pudra, smantana, coaja si sucul de lamaie si se omogenizeaza.
-
Pentru a obtine un amestec cat mai fin amestecul de oua va fi trecut prin sita.
-
Forma de tarta se scoate din cuptor si se toarna cu grija umplutura.
-
Se introduce din nou in cuptor si se coace inca 20 de minute. Initial umplutura va fi moale dar cand se va raci va capata consistenta necesara.
-
Se serveste rece, simpla sau cu putina frisca deasupra.