-
Semintele de mac se inmoaie in apa calduta, 2 ore. Se scurg si se asaza pe prosoape de hartie.
-
Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt.
-
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu untul pana se omogenizeaza. Se adauga semintele de mac si zaharul vanilat si se incorporeaza in unt.
-
Albusurile se bat cu mixerul sau telul pana cand se intaresc.
-
Cele doua mixturi se amesteca delicat, cu miscari de jos in sus, pana cand se omogenizeaza. Nu exagerati amestecand, scopul este ca noul amestec sa fie cat mai aerat.
-
Se toarna compozitia intr-o forma de chec, unsa cu ulei sau unt.
-
Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius.
-
Se coace 40 de minute, pana cand prajitura creste si devine aurie. Cand a trecut testul scobitorii, se poate scoate din cuptor, se lasa 20 de minute, apoi se taie felii si se poate servi alaturi de o cafea sau o cacao cu lapte.