Chec cu mac

Ingrediente Chec cu mac

Compozitie
  • 200 gr faina
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr seminte de mac
  • 4 oua
  • 15 gr zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr stafide (optional)

Mod de preparare Chec cu mac

  1. Semintele de mac se inmoaie in apa calduta, 2 ore. Se scurg si se asaza pe prosoape de hartie.

  2. Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt.

  3. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu untul pana se omogenizeaza. Se adauga semintele de mac si zaharul vanilat si se incorporeaza in unt.

  4. Albusurile se bat cu mixerul sau telul pana cand se intaresc.

  5. Cele doua mixturi se amesteca delicat, cu miscari de jos in sus, pana cand se omogenizeaza. Nu exagerati amestecand, scopul este ca noul amestec sa fie cat mai aerat.

  6. Se toarna compozitia intr-o forma de chec, unsa cu ulei sau unt.

  7. Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius.

  8. Se coace 40 de minute, pana cand prajitura creste si devine aurie. Cand a trecut testul scobitorii, se poate scoate din cuptor, se lasa 20 de minute, apoi se taie felii si se poate servi alaturi de o cafea sau o cacao cu lapte.