Budinca
-
Fulgii din nuca de cocos se prajesc 1-2 minute, la foc mediu si se pun deoparte.
-
Se amesteca intr-o tigaita, smantana si laptele de cocos si se aduc la fierbere, la foc mic.
-
Cu ajutorul mixerului (la viteza mica) sau cu telul fix se amesteca ouale intregi, galbenusurile si zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, se adauga cate putin, amestecul de lapte de cocos si se omogenizeaza complet.
-
Se toarna intr-un vas de yena si se fierbe in bain-marie, la foc moderat, 25-30 minute, pana cand se incheaga budinca.
Siropul de fructe de padure
- Intr-o tigaie, se combina toate ingredientele si se aduc la fierbere, la foc mediu. Cand siropul a dat in clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 20-30 minute, pana cand capata consistenta dorita.
Se toarna siropul peste budinca, se presara cu fulgii de cocos prajiti si se serveste.