Budinca de cocos cu sirop de fructe de padure

Ingrediente Budinca de cocos cu sirop de fructe de padure

Budinca
  • 35 gr fulgi de nuca de cocos (optional)
  • 250 ml smantana organica de cocos
  • 250 ml lapte de cocos
  • 4 oua, batute usor
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar brun
Sirop de fructe de padure
  • 1 1/4 cana mix de fructe de padure
  • 1/2 cana vin rosu (preferabil Cabernet Sauvignon)
  • 1/2 lingurita lemongrass (facut piure in blender)
  • 1/4 cana sirop de agave sau miere
  • 1/2 lingurita suc de lamaie, proaspat stors
  • cativa stropi suc de lime

Mod de preparare Budinca de cocos cu sirop de fructe de padure

Budinca

  1. Fulgii din nuca de cocos se prajesc 1-2 minute, la foc mediu si se pun deoparte.

  2. Se amesteca intr-o tigaita, smantana si laptele de cocos si se aduc la fierbere, la foc mic.

  3. Cu ajutorul mixerului (la viteza mica) sau cu telul fix se amesteca ouale intregi, galbenusurile si zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, se adauga cate putin, amestecul de lapte de cocos si se omogenizeaza complet.

  4. Se toarna intr-un vas de yena si se fierbe in bain-marie, la foc moderat, 25-30 minute, pana cand se incheaga budinca.

Siropul de fructe de padure

  1. Intr-o tigaie, se combina toate ingredientele si se aduc la fierbere, la foc mediu. Cand siropul a dat in clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 20-30 minute, pana cand capata consistenta dorita.

Se toarna siropul peste budinca, se presara cu fulgii de cocos prajiti si se serveste.