-
Drojdia se dizolva cu zaharul in 3-4 linguri din cantitatea de apa calda.
-
Se pune faina intr-un castron incapator. Se face o adancitura in faina si se toarna drojdia dizolvata. .Cand dospeste drojdia se adauga restul de apa calda, uleiul si sarea.
-
Se amesteca aluatul cu o lingura de lemn – apoi se framanta pana cand devine elastic. Chiar daca devine mai lipicios nu se mai adauga faina.
-
Se lasa aproximativ 1 ora, la crescut.
-
Aluatul se imparte in 12 bucati egale si fiecare bucata se intinde ca un snur suficient de lung
-
Se asaza snurul din aluat in forma de arc de cerc, se rasucesc capetele, se incruciseaza si se aduc peste bucla de sus.
-
Se formeaza astfel 12 covrigi.
-
Separat se pun la fiert 1 litru de apa cu 1 lingurita de sare , cand apa fierbe se adauga 6 lingurite de bicarbonat de sodiu.
-
Se lasa sa dea in clocot de cateva ori apoi se fierbe pe rand cate 1 covrig timp de max 30 de secunde. In mod normal trebuie sa se ridice la suprafata dupa cateva secunde.
-
Se scot cu spumiera si se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt.
-
Se presara cu mac, susan, sare grunjoasa, etc
-
Covrigii se coc in cuptor cam 20 minute la 200 grade.
-
Daca nu aveti doua tavi pentru cuptor se procedeaza astfel. Se formeaza, se fierb si se dau la cuptor doar jumatate dintre covrigi.
-
In timp ce se coc acestia se formeaza si se fierbe al doilea rand de covrigi.
Covrigii astfel obtinuti sunt identici cu cei cumparati de la chiosc.
Portiile au fost calculate pentru 2 covrigi/portie.