In primul rand, cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Foile de aluat
-
Intr-un castron, se amesteca faina, cu sarea, zaharul, uleiul si oul batut.
-
Intr-o cana, bicarbonatul se stinge cu cele 8 linguri de lapte.
-
Se framanta aluatul, adaugand putin cate putin, amestecul de lapte si amoniac. Se continua framantarea, pana se obtine un aluat elastic. Se imparte in 4 si se intinde in foi.
-
Se intoarce invers tava cuptorului, se unge cu ulei si se pudreaza cu faina. Se asaza foile de aluat pe tava si se coc pe rand, cate 10 minute.
-
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema
-
Cat timp se racesc foile de aluat, se prepara crema. Se amesteca 800 ml de lapte, cu cele doua tipuri de zahar si se incalzeste, la foc mediu. Intr-un castronel, se amesteca faina sau amidonul, cu restul de lapte si se toarna, amestecand constant, peste laptele cu zahar.
-
Se micsoreaza focul si se amesteca continuu, pana cand se obtine o budinca legata. Se lasa la racit.
-
Intre timp, se freaca untul, pana devine spuma.
-
Cand toate ingredientele s-au racit, se amesteca budinca impreuna cu untul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, dupa gust.
Montarea prajiturii
-
Se asaza pe un platou, prima foaie de aluat, se unge cu ¼ din cantitatea de crema, apoi se asaza a doua foaie si se procedeaza la fel , pana la ultima foaie. Ultimul strat este de crema.
-
Se presara cu fulgi de nuca de cocos sau ciocolata alba, rasa, se acopera cu folie alimentara si se lasa intr-un loc racoros, 24 de ore, pentru a se inmuia suficient, foile.
-
A doua zi, se taie in forma dorita si se poate servi.