Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente Prajitura Alba ca Zapada

Compozitie
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 450 gr faina cernuta
  • 1 praf sare
Crema
  • 800 + 200 ml lapte
  • 6 linguri faina sau amidon
  • 350 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 8 pliculete zahar vanilat
  • 1 lamaie (coaja rasa si sucul)
  • pentru ornare fulgi de cocos sau ciocolata alba, rasa

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada

In primul rand, cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.

Foile de aluat

  1. Intr-un castron, se amesteca faina, cu sarea, zaharul, uleiul si oul batut.

  2. Intr-o cana, bicarbonatul se stinge cu cele 8 linguri de lapte.

  3. Se framanta aluatul, adaugand putin cate putin, amestecul de lapte si amoniac. Se continua framantarea, pana se obtine un aluat elastic. Se imparte in 4 si se intinde in foi.

  4. Se intoarce invers tava cuptorului, se unge cu ulei si se pudreaza cu faina. Se asaza foile de aluat pe tava si se coc pe rand, cate 10 minute.

  5. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema

  1. Cat timp se racesc foile de aluat, se prepara crema. Se amesteca 800 ml de lapte, cu cele doua tipuri de zahar si se incalzeste, la foc mediu. Intr-un castronel, se amesteca faina sau amidonul, cu restul de lapte si se toarna, amestecand constant, peste laptele cu zahar.

  2. Se micsoreaza focul si se amesteca continuu, pana cand se obtine o budinca legata. Se lasa la racit.

  3. Intre timp, se freaca untul, pana devine spuma.

  4. Cand toate ingredientele s-au racit, se amesteca budinca impreuna cu untul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, dupa gust.

Montarea prajiturii

  1. Se asaza pe un platou, prima foaie de aluat, se unge cu ¼ din cantitatea de crema, apoi se asaza a doua foaie si se procedeaza la fel , pana la ultima foaie. Ultimul strat este de crema.

  2. Se presara cu fulgi de nuca de cocos sau ciocolata alba, rasa, se acopera cu folie alimentara si se lasa intr-un loc racoros, 24 de ore, pentru a se inmuia suficient, foile.

  3. A doua zi, se taie in forma dorita si se poate servi.