Papanasi prajiti

Ingrediente Papanasi prajiti

Compozitie
  • 500 gr branza de vaci bine scursa de zer
  • 2 lingurite rase sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua intregi
  • 540 gr faina + cat este nevoie pentru presarat planul de lucru
  • 3 l ulei pentru prajit
  • dupa gust dulceata
  • dupa gust smantana
  • optional zahar pudra

Mod de preparare Papanasi prajiti

Aluatul

  1. Se presara suprafata de lucu cu faina, apoi se prepara aluatul.

  2. Se asaza branza intr-un castron, se presara sarea, zaharul vanilat si 1 lingurita praf de copt si se omogenizeaza pana se obtine o pasta fara cocoloase. Se adauga ouale si se incoporeaza in branza.

  3. Se ia cate 1/2 cana faina si se inglobeaza in amestecul de branza. Cand aluatul s-a legat, se transfera pe planul de lucru si se framanta, adaugand cata faina este necesara, pentru a aobtine un aluat moale si elastic. Cantitatea de faina poate varia in functie de mai multi factori, de la calitatea fainii, pana la marimea oualor sau gradul de umiditate al branzei.

  4. Se imparte aluatul in 12 bucati mai mari, pentru panansi si 12 bucati mai mici, pentru binecunoscutul mot.

  5. Toate bucatile de aluat se modeleaza in forma de bila. Bilele mari se turtesc usor si, cu ajutorul degetelor, se face o adancitura in mijloc care se largeste putin, permitand papanasilor sa se coaca bine, in interior.

Prajirea papanasilor

  1. Intr-un tuci sau o oala cu peretii grosi, se toarna 7-8 cm de ulei.

  2. Se incinge la foc iute, pana aproape de punctul de fumigatie, apoi se reduce focul si se introduc pe rand, papanasii.

  3. Se prajesc pana devin rumeni, apoi se scot pe prosoape de hartie.

  4. Se servesc calzi, garnisiti cu smantana si dulceata.

Citeste si: Carnivor pe drum de tara.