-
Se pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se toarna drojdia uscata, un 1 praf de sare si 1-2 linguri de lapte. Se lasa la dospit, 30 minute, pana isi dubleaza volumul.
-
Untul impreuna cu zaharul se topeste la foc mic.
-
Cand maiaua a dospit, se adauga treptat untul topit, laptele, un galbenus de ou, ½ pliculet de zahar vanilat, coaja unei jumatati de lamaie, ½ lingurita scortisoara, cateva picaturi esenta de rom, nucile taiate mare si fructele confiate). Se framanta aluatul si se lasa la dospit, inca 30 de minute, pana isi dubleza volumul.
-
Se incalzeste cuptorul, la 180 grade Celsius. Se asaza aluatul in tava si se unge suprafata cozonacului cu galbenusul de ou ramas.
-
Se introduce in cuptor, pentru aproximativ 45 de minute. Cand devine rumen, cozonacul este gata. Se lasa 20 minute si se pudreaza cu zahar.