-
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Se asaza albusurile intr-un vas si se lasa deoparte.
-
Cu o lingura de lemn, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina. Se adauga cateva linguri de lapte pentru a obtine o compozitie ca de clatite.
-
Se pune laptele la fiert pana da in clocot, se bat albusurile cu foarte putina putina sare (jumatate de varf de cutit de sare), pana se obtine o spuma tare.
-
Cand laptele incepe sa fiarba, se iau cu o lingura gramajoare de spuma din albusuri si se introduc in oala cu lapte. Se lasa 1 minut, apoi se intorc pe cealalta parte. Dupa un alt minut se scot cu o spumiera, pe o farfurie intinsa. Se continua pana se epuizeaza toata spuma.
-
Se verifica daca nu au ramas resturi de spuma in lapte. Se toarna compozitia cu galbenusuri de oua in lapte, amestecand continuu cu un tel. Se lasa la fiert 3-4 min.
-
Se toarna crema fierbinte in boluri sau pahare si se decoreaza cu spuma. Se poate servi calda, la temperatura camerei sau rece, de la frigider.