Lapte de pasare – Oeufs a la Neige

Ingrediente Lapte de pasare – Oeufs a la Neige

Compozitie
  • 1 l lapte
  • 4 oua mari
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura rasa zahar vanilat
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 praf sare

Mod de preparare Lapte de pasare – Oeufs a la Neige

  1. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Se asaza albusurile intr-un vas si se lasa deoparte.

  2. Cu o lingura de lemn, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina. Se adauga cateva linguri de lapte pentru a obtine o compozitie ca de clatite.

  3. Se pune laptele la fiert pana da in clocot, se bat albusurile cu foarte putina putina sare (jumatate de varf de cutit de sare), pana se obtine o spuma tare.

  4. Cand laptele incepe sa fiarba, se iau cu o lingura gramajoare de spuma din albusuri si se introduc in oala cu lapte. Se lasa 1 minut, apoi se intorc pe cealalta parte. Dupa un alt minut se scot cu o spumiera, pe o farfurie intinsa. Se continua pana se epuizeaza toata spuma.

  5. Se verifica daca nu au ramas resturi de spuma in lapte. Se toarna compozitia cu galbenusuri de oua in lapte, amestecand continuu cu un tel. Se lasa la fiert 3-4 min.

  6. Se toarna crema fierbinte in boluri sau pahare si se decoreaza cu spuma. Se poate servi calda, la temperatura camerei sau rece, de la frigider.