Prajiturele chinezesti cu ravas

Ingrediente Prajiturele chinezesti cu ravas

Compozitie
  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 3 lingurite ulei
  • 8 lingurite faina
  • 2 lingurite amidon
  • 8 lingurite zahar
  • 3 lingurite apa

Mod de preparare Prajiturele chinezesti cu ravas

  1. Se incinge cuptorul si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

  2. Intr-un castron se bat albusurile spuma, ca pentru bezele.

  3. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si se continua mixarea.

  4. Se adauga restul de zahar si faina amestecata cu amidonul.

  5. Se amesteca apoi cu cele 3 lingurite de apa.

  6. Se ia cate o lingura din compozitie si se toarna pe hartia de copt. Apoi cu spatele lingurii se niveleaza compozita, trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri. Este bine pentru inceput sa se traseze doar 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede.

  7. Se baga tava in cuptor pentru 5 minute sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie.

  8. Se pregatesc ravasele indoite si o cana goala.

  9. Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, se dezlipeste “fursecul” de pe hartia de copt si se intoarce pe partea cealalta.

  10. In mijlocul fursecului se asaza ravasul indoit in doua.

  11. Se unesc cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele.

  12. Imediat, se ia fursecul si se muleaza pe marginea canii. Se tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturii. Se continua si cu restul de aluat.

  13. S-ar putea ca prajiturile, astfel formate, sa aiba tendinta sa se desfaca. Pentru a evita acest lucru, se vor pune intr-o tavita de briose sau in cescute, cu deschizatura in jos. Dupa ce s-au uscat, se pun pe farfurie.

  14. Se pastreaza in cutii de metal inchise. Cu cat se pastreaza mai mult, cu atat devin mai crocante.