-
Se incinge cuptorul si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.
-
Intr-un castron se bat albusurile spuma, ca pentru bezele.
-
Se adauga jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si se continua mixarea.
-
Se adauga restul de zahar si faina amestecata cu amidonul.
-
Se amesteca apoi cu cele 3 lingurite de apa.
-
Se ia cate o lingura din compozitie si se toarna pe hartia de copt. Apoi cu spatele lingurii se niveleaza compozita, trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri. Este bine pentru inceput sa se traseze doar 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede.
-
Se baga tava in cuptor pentru 5 minute sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie.
-
Se pregatesc ravasele indoite si o cana goala.
-
Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, se dezlipeste “fursecul” de pe hartia de copt si se intoarce pe partea cealalta.
-
In mijlocul fursecului se asaza ravasul indoit in doua.
-
Se unesc cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele.
-
Imediat, se ia fursecul si se muleaza pe marginea canii. Se tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturii. Se continua si cu restul de aluat.
-
S-ar putea ca prajiturile, astfel formate, sa aiba tendinta sa se desfaca. Pentru a evita acest lucru, se vor pune intr-o tavita de briose sau in cescute, cu deschizatura in jos. Dupa ce s-au uscat, se pun pe farfurie.
-
Se pastreaza in cutii de metal inchise. Cu cat se pastreaza mai mult, cu atat devin mai crocante.