Placinta cu mere dulce acrisoara – Pirog

Ingrediente Placinta cu mere dulce acrisoara – Pirog

Compozitie
  • 3 oua mari
  • 3 mere medii acrisoare (golden sau jonathan)
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare Placinta cu mere dulce acrisoara – Pirog

  1. Se curata merele de coaja si se taie in felii subtiri.

  2. Intr-un castron se amesteca ouale, zaharul si bicarbonatul (preferabil cu mixerul) pana se ajunge la o pasta avand consistenta unei smantani mai groase.

  3. Se incalzeste cuptorul la foc mediu.

  4. Intre timp se unge forma cu ulei si se asaza feliile de mere.

  5. Peste mere, se toarna omogen aluatul.

  6. Se introduce forma la cuptor si se coace pentru 20-30 minute.

  7. Cand placinta este gata, se asaza tava pe un servetel umed, pentru 5-6 minute. Aceasta ajuta la desprinderea prajiturii din tava.

  8. Se rastoarna placinta pe platou. Merele trebuie sa fie pe partea de sus a placintei.

  9. In mod traditional se serveste cu ceai.