Turta dulce – Gingerbread

Ingrediente Turta dulce – Gingerbread

Compozitie
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite ghimbir uscat, macinat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 125 gr unt
  • 175 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 4 linguri miere dizolvata in putina apa sau sirop de zahar
Glazura Royal Icing – Pentru decor
  • 2 albusuri
  • 330 gr zahar pudra
  • 1/4-1/2 lamaie, doar sucul, dupa gust

Mod de preparare Turta dulce – Gingerbread

  1. Se amesteca faina cu bicarbonatul, ghimbirul si scortisoara, in vasul mixerului. Se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza pana cand se obtine un aluat sfaramcios. Se adauga zaharul.

  2. Se bat ouale cu mierea sau siropul de zahar si se adauga peste aluat. Se mixeaza scurt, pana cand aluatul se omogenizeaza. Se scoate aluatul din vasul mixerului si se framanta cateva minute, pana cand se inmoaie. Se inveleste in folie alimentara si se introduce in frigider, 15 minute.

  3. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius. Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt, unsa cu ulei.

  4. Se presara faina, pe suprafata de lucru. Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm. Se taie aluatul in forma omuletului de turta dulce, daca aveti forme. Daca nu, se taie in patrate, cu un cutit. Se aliniaza in tava, unul langa altul, fara a se atinge.

  5. Se coc 12-15 minute, sau pana cand devin brun-aurii. Se scoate tava din cuptor. Turta dulce se lasa in tava 10 minute, apoi se muta pe un gratar.

  6. Cand s-a racit se decoreaza cu glazura Royal Icing sau se pot servi simple.

Glazura Royal Icing

  1. Se separa albusurile de galbenus.

  2. Se bat cu mixerul, adaugand zaharul treptat, cate 50 gr.

  3. Cand compozitia incepe sa se ingroase, se adauga cate putina zeama de lamaie si zaharul, tot in reprize.

  4. Intregul proces de preparare nu dureaza mai mult de 10 minute.

Constructii usoare va dorim!