Rețete

Din cantitatile mentionate rezulta 15-16 chiftelute. Timpul de gatire depinde de marimea tigaii in care sunt prajite acestea. S-au calculat 3 transe de chiftelute a cate 10 minute, fiecare. 1. Feliile de paine se…
Se incinge o cana de ulei de masline intr-o tigaie. Se caleste ceapa, cu ¼ lingurita sare, la foc mediu, 4-5 minute. Se adauga cartofii, se acopera tigaia si se lasa sa se…
Dupa ce se alege, fasolea se lasa la inmuiat de seara pana dimineata sau minim 2 ore. Daca fasolea este noua, nu trebuie tinuta in apa. Se pune intr-o oala cu apa rece,…
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius. Stafidele se inmoaie in rom. Se dezgheata cele doua foi de placinta si se taie fiecare in 4. Se spala merele, se curata de coaja si se scot…
Umplutura Se fierbe in 1.5-2 litri de apa, puiul cu legumele si frunzele de dafin. Din momentul in care apa a dat in clocot, se reduce focul la mic-mediu si se lasa sa…
Crema de vanilie Se dizolva amidonul in 120 ml lapte; Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul; se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc. Se amesteca ouale cu…
Tofu se prajeste in ulei incins, prin scufundare, timp de 3-4 minute, pana se obtine o culoare galbuie pe toate laturile. Tofu prajit se pune pe o hartie absorbanta, pentru a se…