-
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
-
Stafidele se inmoaie in rom.
-
Se dezgheata cele doua foi de placinta si se taie fiecare in 4.
-
Se spala merele, se curata de coaja si se scot cotoarele. Se lasa intr-un bol de apa cu zeama de lamaie astfel inca sa nu se oxideze.
Pregatirea umpluturii
- Se amesteca untul cu stafidele, cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.
Pregatirea merelor
-
Se umplu merele cu amestecul de unt si stafide si se pun in centrul fiecarui patrat de aluat.
-
Se unge aluatul cu galbenus batut cu lapte. Se ridica cele patru colturi ale patratului de foietaj, formand o punguta. Se apasa bine capetele ca sa se lipeasca.
-
Se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptor, 25-30 minute sau pana foietajul devine auriu.
-
Cand sunt gata se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.
Pot fi servite ca atare sau cu sos de vanilie.