Mere in foietaj

Ingrediente Mere in foietaj

Compozitie
  • 8 mere medii
  • 2 foi aluat foietaj congelat
  • 6 linguri stafide
  • 2 linguri rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri unt
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare Mere in foietaj

  1. Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.

  2. Stafidele se inmoaie in rom.

  3. Se dezgheata cele doua foi de placinta si se taie fiecare in 4.

  4. Se spala merele, se curata de coaja si se scot cotoarele. Se lasa intr-un bol de apa cu zeama de lamaie astfel inca sa nu se oxideze.

Pregatirea umpluturii

  1. Se amesteca untul cu stafidele, cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.

Pregatirea merelor

  1. Se umplu merele cu amestecul de unt si stafide si se pun in centrul fiecarui patrat de aluat.

  2. Se unge aluatul cu galbenus batut cu lapte. Se ridica cele patru colturi ale patratului de foietaj, formand o punguta. Se apasa bine capetele ca sa se lipeasca.

  3. Se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptor, 25-30 minute sau pana foietajul devine auriu.

  4. Cand sunt gata se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.

    Pot fi servite ca atare sau cu sos de vanilie.