Tortillas
1. Se incalzeste apa pana aproape de punctul de fierbere.
2. Se pune intr-un castron mai mare faina de malai (nu faina de malai grisata), se adauga sarea, 1 lingurita ulei si apa si se amesteca cu o lingura, pana incepe sa se lege (se pot folosi si alte condimente dupa gust).
3. Se imparte aluatul obtinut in 12 parti egale, din care se fac bile. Fiecare bucata de aluat se intinde intre doua hartii de copt sau hartie cerata, pana ajung la aproximativ 14-15 cm.
4. Se incalzeste bine o tigaie nonaderenta.
5. Se indeparteaza hartia de pe aluat, se pune in tigaie si se coace pe ambele parti pana devine auriu, aproximativ 30 secunde pe o parte.
6. Tortillele coapte se tin intr-un prosop de hartie pentru a elimina complet uleil.
7. Tortilla obtinuta mai sus se unge cu ulei se taie in 8, obtinandu-se triunghiuri, se asaza intr-o tava cu partea data cu ulei in sus, se presara cu sare sau alte condimente si se da la cuptor, la 190 grade Celsius, pana incep sa se rumeneasca si sa devina de consistenta unor chips-uri. Atentie, sa nu devina maronii pentru ca vor fi amare!
Salata de nachos
1. Intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de bacon, cat sa-si schimbe usor culoarea.
2. Fiecare felie de salam se imparte in 4.
3. In fiecare platou, se asaza un strat de nachos, usor sfaramate iar peste ele se pun feliile de salam taiate in 4, baconul prajit, rondelele de masline, rondelele de ardei iute si ceapa verde.
Se serveste alaturi de guacamole, salsa de rosii si smantana.