-
Se incinge o cana de ulei de masline intr-o tigaie. Se caleste ceapa, cu ¼ lingurita sare, la foc mediu, 4-5 minute.
-
Se adauga cartofii, se acopera tigaia si se lasa sa se prajeasca la foc mic-mediu, 12-15 minute, pana cand cartofii se inmoaie si incep sa devina crocanti.
-
Se scot din tigaie, se asezoneaza cu sare si piper si se pun deoparte.
-
Intr-o alta tigaie, prajiti 1-2 minute jamonul (sau 3-4 minute carnatii chorizo), apoi se ia de pe foc.
-
Se prepara ouale ochiuri, dupa dorinta. In mod traditional, ouale spaniole se prajesc in 1/2 cana ulei de masline, avand grija ca galbenusul sa ramana usor nefacut, iar albusul sa fie usor crocant pe margini.
Pe un platou de servire, se asterne un pat de cartofi, deasupra lor se asaza oule ochiuri si feliile de jamon sau salam chorizo. preparatul poate fi servit.