Coaste de porc glazurate cu ghimbir si gem de smochine

Ingrediente Coaste de porc glazurate cu ghimbir si gem de smochine

Compozitie
  • 1 kg coaste de porc
  • 3/4 cana gem de smochine
  • 1 lingura pudra de ghimbir
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 lingura cidru de mere
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 500 gr salata rucola
  • 10-12 rosii cherry

Mod de preparare Coaste de porc glazurate cu ghimbir si gem de smochine

  1. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius.

  2. Se tapeteaza tava cuptorului, cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu.

Glazura de ghimbir cu smochine

  1. Gemul de smochine se amesteca impreuna cu ghimbirul, cidrul si sarea, pana se omogenizeaza. Se adauga semintele de susan.

Prepararea coastelor

  1. Coastele se pun intr-o punga care se inchide ermetic. Peste ele se toarna glazura. Se inchide punga si se framanta in palme pana cand coastele se acopera bine cu glazura.

  2. Se scot coastele din punga si se asaza in tava. Se presara cu patrunjel si se introduc in cuptor. Se coc o ora sau pana cand au facut crusta. Coastele sunt gata cand furculita intra usor in ele.

  3. Se servesc alaturi de salata rucola si rosii cherry.