Gogosile
-
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot, se adauga faina in bloc, amestecandu-se pana se incorporeaza.
-
Se da la rece, apoi se adauga ouale unul cate unul, mixand la putere mare.
-
Cu ajutorul posului cu sprit, se formeaza gogosile pe o tava de cuptor si se coc primele 13 min la 200 grade Celsius, iar restul de 7 minute la 100 grade Celsius.
-
Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.
Crema de vanilie
-
Se amesteca ouale cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Separat, restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu mixtura de faina si se fierbe in continuare, pana ce se ingroasa.
-
Se lasa sa se raceasca putin si se adauga zaharul vanilat si margarina care, in prealabil, a fost alifiata.
-
Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui sprit, spargand usor coaja cu spritul (nu trebuie taiate cu cutitul).
Sosul de ciocolata
- Sosul se obtine fierband toate ingredientele, pana ce se ingroasa putin. Se foloseste rece. Optional, sosul de ciocolata poate fi aromat cu esenta de rom.
Asamblarea
- Se fac pe farfurie, cu spritul, 3 rondele de frisca, pe care se asaza 3 gogosele umplute, apoi usor, deasupra, se adauga 3 globuri mici de inghetata (de care doriti). Peste inghetata, se mai pune o gogosica, se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata.